Masná výroba ZD Rosice u Chrasti
Naše jatka se zabývají porážkou, výkupem, domácí porážkou, bouráním masa a jeho následným zpracováním.
Naše jatka jsou schváleným provozem se stálým veterinárním dozorem. Porážíme zde hovězí dobytek a prasata převážně z vlastních chovů. Jsou zde ale realizovány i porážky jatečných zvířat pro okolní chovatele. Maso a uzenářské výrobky následně dodáváme nejen do vlastních prodejen, ale i našim obchodním partnerům. Všechny naše výrobky jsou vyráběny dle tradičních receptur, s důrazem na čerstvost, chutnost a vysoký podíl masa.
Veškeré výrobky i polotovary jsou zpracovány z naší vlastní produkce.
Denně zpracujeme 700 kg masa.
Výrobou a zpracováním se zabývá 5 kvalifikovaných pracovníků.
Vyrábíme
- masné výrobky tepelně opracované
- trvanlivé fermentované výrobky
- uzené maso
- vařené výrobky
- pečené výrobky
- konzervy
- polotovary
Úspěchy
- Regionální potravina 2022 - TLAČENKA, Kategorie: Masné výrobky tepelně opracované
- MLS Pardubického kraje 2022 - ANGLICKÁ SLANINA LISOVANÁ, Kategorie: maso a masné výrobky
- MLS Pardubického kraje 2023 - ZLATÉ ŠKVARKY, PAŠTIKA Z PEČENÉHO MASA
- Regionální potravina 2025 - SELSKÉ MASO, Kategorie: Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary

Jatka ZD Rosice u Chrasti
Vychutnejte si kvalitní maso, které pochází z České republiky a zároveň pouze z naší produkce.

Zvířata na domácí porážku je nutné nejprve objednat. Datum porážky je ovlivněno dnem odběru a způsobem opracování a volné kapacity jatek + bourárny. V den příjmu na jatka je nutné předložit vyplněný formulář IPŘ, u skotu identifikační kartu zvířete část B. Zvířata na jatka budou přijata v určený čas, čistá a s ušními identifikačními známkami v uších zvířete.
Odkazy na přihlášení:
https://www.svscr.cz/?dl_name=Informace_o_potravinovm_etzci_-_pevkavci_rev._3.docxhttps://www.svscr.cz/?dl_name=Informace_o_potravinovm_etzci_-_prasata_rev._3.docx
Chovatel je povinen na jatka dodávat pouze jatečná zvířata s pravdivě a úplně uvedenými informacemi o potravinovém řetězci, zejména s číslem stáje a ušním číslem. Jinak nebude zvíře přijato!
REGISTRAČNÍ ČÍSLO JATEK - 53910198
- skotu
- prasat
- ovcí
- skotu
- prasat
- ceník k nahlédnutí v provozovně
- ceny dohodou
- porážka + bourání (droby, ořez z hlavy, jazyk, vyprání dršťky)
- 3600,- vč. DPH
- porážka + bourání + vykoštění + nařezání žeb
- 4400.- vč. DPH
- 4400.- vč. DPH
-
porážka + odběr v půlkách (droby, na objednávku krev a obrácení střev)
- 1100,- vč. DPH
- porážka a bourání půlek na hlavní části s kostí, stažení sádla
- 1300,- vč. DPH
- 1300,- vč. DPH
-
porážka + odběr v půlkách (droby)
- 1400,- vč. DPH
-
porážka + odběr v kuse nebo v půlkách
- 550,- vč. DPH
